ساخت لنز دوربین با تنظیم فوکوس شبیه چشم انسان
 
electro nic
چشمان انسان بهترین لنزهایی هستند که تا امروز وجود داشته اند. به راحتی می توانند نقطه فوکوس خود را بین اشیاء مختلفِ حاضر در یک صحنه جا به جا کنند؛ حتی اگر آن اجسام در فاصله های مختلفی قرار داشته باشند. برای انجام دادن چنین کاری با دوربین های دیجیتال گاهی لازم می شود چندین مرتبه لنز آنها را عوض کنیم.

مهندسان یکی از دانشگاه های آمریکا در پی آنند که لنز دوربینی مشابه چشم انسان درست کنند. آنها یک لنز پر از مایع درست کرده اند که می تواند شکل و نقطه فوکوسش را تغییر دهد. همچنین این قابلیت را دارد که نقطه فوکوس را در فاصله های مختلف جا به جا کند.

این فناوری می تواند در بهبود عملکرد دوربین تلفن ها به کار رود و با حذف قسمت های متحرک از آسیب پذیری آنها کم کند.

لنز ساخته این دانشگاه از نوعی بَسپار (Polymer) منعطف درست شده و طراحی آن از روی چشم ترکیبی مگس الگو گرفته، یعنی یک لنز بزرگ متشکل از چندین کیسه گنبدی شکل که هر یک از آنها با مایع پر شده اند. این محققان با پمپ کردن مایع به داخل و خارج از کیسه ها، موفق شدند شکل و نقطه فوکوس لنزها را تغییر دهند.

آن وقت، نقطه ای از تصویر که روی آن فوکوس انجام گرفته می تواند از مرکز تصویر تغییر مکان دهد. اما در لنزهایی که از پلاستیک یا شیشه ساخته شده اند تنها راه عوض کردنِ مرکزِ تصویر، تغییر دادن جهت لنز به سمت دیگر است.

عملکرد روش جدید بسیار شبیه کاری ست که چشم انسان انجام می دهد. عضلات چشم، با فشردن یا کشیدن لنز، نقطه فوکوس تصویر را عوض می کنند. وقتی ناگهانی به چیزی در دور دست نگاه می کنید عضلات چشم، لنز را می کشند و در نتیجه اندکی باریک تر می شود.

مزیت دیگر این نوع طراحی، به دست آمدن دیدِ گسترده تر است. برای این هدف بوده که در طراحی لنز جدید از چشم های ترکیبی حشرات الگو گرفته شده. دلیل اینکه حشره ها می توانند پشت سرشان را هم ببینند این است که چشم شان از هزاران قسمت کوچک درست شده که جهت هر کدام به طرف متفاوتی ست.

نقطه ضعف این نوع چشم (البته برای حشرات) این است که هر کدام از آن قسمت ها نمی توانند به خوبی فوکوس کنند. اما این لنز مصنوعی، مشکل را با تنظیم خروج و ورود مایع به درون کیسه ها حل کرده.

همان طور که گفته شد هدف این پژوهش استفاده از آن در دستگاه های الکترونیک است. اما این لنزهای پر از مایع به همین صورت نمی توانند در تلفن های هوشمند استفاده شوند و به جای آنها باید از عناصر پیزوالکتریک که به تغییرات جریان الکتریک به خوبی پاسخ می دهند استفاده کرد.



           
جمعه 15 آذر 1392برچسب:, :: 7:12
ali

درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
نويسندگان


<-PollName->

<-PollItems->

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 3
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 3
بازدید ماه : 37
بازدید کل : 17214
تعداد مطالب : 33
تعداد نظرات : 1
تعداد آنلاین : 1



کسب درآمد